Theta Furniture & More

Press Lounge > Interviews

THETA, compania care preia ”durerile facerii” unui spațiu de birouri

16 may 2023

Auzim vorbindu-se tot mai mult despre fit-out și integratori. Despre ce este vorba, de fapt, ce legătură au aceste concepte cu impactul pandemiei și cum a ajuns o companie românească din domeniu să aibă proiecte în Europa, discutăm cu Cătălin Rotaru, CEO al THETA Furniture & More.
 
Ce este fit-out?
THETA Furniture & More este unul dintre cei mai mari integratori de soluții complete de amenajare interioară & fit-out – un concept folosit tot mai mult în industrie. ”În calitate de integrator de amenajare interioară & fit-out noi livrăm servicii complete pentru amenajarea unui spatiu – Design & Build, adică de la concept & proiectare, până la implementare: producție & montaj de elemente de mobilier custom-made și livrare & montaj de mobilier standard. Serviciile de fit-out reprezintă înglobarea tuturor serviciilor de proiectare (arhitectură), execuție, consultanță, management de proiect, lucrări MEP (Mechanical, Electrical, Plumbing). Compania noastră poate oferi toate aceste servicii, în calitate de integrator, însă și parțial, în funcție de nevoile clienților. În esență presupune realizarea unui concept de amenajare a unui spațiu pentru a putea fi livrat către utilizatorul final la cheie, în funcție de cerințele pe care acesta le are”, explică Cătălin Rotaru. Iar fit-out se referă nu doar la spații de birouri, ci și la hoteluri, HoReCa sau spații legate de domeniul medical sau de cel al educației.
 
Este practic un proces și, explică CEO-ul THETA, există 2 tipuri de fit-out. Există cel realizat de către proprietar sau dezvoltator, care presupune livrarea spațiului cu dotări minime către un chiriaș – pardoseli, finisaje minime la la pereți, plafoane – dar fără a realiza complet compartimentările.
Celălalt tip, care este fit-out-ul propriu-zis, se referă nu doar la mobilare, ci și la implementarea lucrărilor electrice, mecanice,de instalații, dar și de integrarea acestora într-un concept cât mai unitar, care să servească specificului activității chiriașului care se mută în spațiul respectiv. Iar pe lângă a realiza spații atrăgătoare, una dintre cele mai importante componente pentru un integrator fit-out este cea de cost și de timp.
THETA este printre puținii integratori de fit-out din piață care are fabrica proprie de mobilier custom-made, dar și o experiență de 15 ani și un portofoliu de furnizori ”testați și consacrați”. Un astfel de proiect, explică Cătălin Rotaru, ”reprezintă și un proces de project management, de cost management, în care urmărim să ne încadrăm în timpii care au fost agreați cu cu clientul”.

Specializat în ingineria materialelor, Cătălin Rotaru are aproape 24 de ani de experienţă în industria ceramicii. Înainte de a se alătura THETA, Cătălin a ocupat timp de patru ani poziţia de Group Commercial Manager la KAI, companie producătoare de ceramică deţinută de Marazzi Group (parte din Mohawk Industries, lider mondial în produse pentru pardoseli). Până la achiziţia acesteia de către compania americană, el a fost timp de 10 ani country manager pentru România, reuşind să dezvolte KAI de la nivelul de nou intrat pe piaţă până la cel mai important furnizor de plăci ceramice din ţară.

În poziţiile ocupate anterior la alţi jucători de vârf din domeniu, precum Lasselsberger sau Cesarom, Delta Distribution, Cătălin Rotaru a coordonat activităţi de producţie, vânzări şi marketing (de la proiectarea şi producţia plăcilor, managementul produselor şi mărcii, dezvoltarea relaţiilor comerciale cu o gamă largă de vendori şi furnizori responsabili de lanţul de aprovizionare).

Cătălin Rotaru a urmat cursurile de Master of Business Administration ale BISM – Bucharest International School of Management, având, de asemenea, şi o serie de formări şi perfecţionări în management operaţional şi de echipă. Are un Master în Ingineria Sistemelor Industriale şi a absolvit Politehnica Bucureşti, Facultatea de Ingineria Materialelor.

“Sunt recunoscător echipei extraordinare de profesionişti alături de care am crescut compania în toţi aceşti ani. A venit momentul să trecem la următorul nivel în dezvoltarea noastră. Predându-i ştafeta de CEO lui Cătălin şi păstrându-mi implicarea în zona de dezvoltare strategică de business, sunt sigur că, împreună, vom continua să creştem pe piata locală şi, de asemenea, şi să devenim o companie cu prezenţă internaţională mai intensă.” spune Florin Gheorghe, co-fondator THETA Furniture & More.

“Colaborând îndeaproape cu jucători din piaţa de spaţii de birouri şi alte spaţii comerciale din România, este o provocare cu adevărat fascinantă să mă îndrept acum către amenajări interioare şi fit-out. Consolidarea poziţiei de lider pe piaţa locală de amenajare interioară şi amplificarea promisiunii companiei de a livra soluţii inovatoare şi creative în calitate de antreprenor general de interior de renume, consider ca sunt obiective relevante în procesul de dezvoltare a companiei. Avantajul competitiv de a deţine propria fabrică de producţie mobilier personalizat va reprezenta în continuare punctul forte al companiei. Peste jumătate din proiectele livrate de echipa THETA sunt proiectate şi executate în fabrică şi ne dorim ca termenul “fabricat în România” să nu fie asociat doar cu tradiţia, dar şi cu calitatea”, a declarat şi Cătălin Rotaru.